אפשרות לזיהום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/10/2008 | 20:46 | מאת: מיקי ד

שלום רב, אני בחור בן 35 בדרך כלל בריא. בכושר גופני טוב, רץ פעמיים בשבוע ומשחק סקווש. לפני חודש בבדיקת דם שגרתית ( אחת ל 3 שנים מבצע בדיקה -עד כה הכל היה תקין ) יצא ערך של כ 140 PLT וערך דומה בבדיקה חוזרת. יתר הספירה וכל יתר הבדיקות תקינות. הופניתי לבירור אצל המטולוג בבי"ח. לפני יומיים הייתי אצל המטולוג שביצע בדיקות דם שהיו תקינות ולגבי ה PLT הסתבר שזרה הדבקויות של הטסיות ובעצם כ 280 ואין שום בעיה הכל תקין ואמר שאני אדם בריא. בדיקה מיותרת כנראה... במהלך בדיקת הדם האחות במחלקה ההמטולוגית לא חיטאה את המקום באלכוהול! ( שוחחה במקביל עם מישהו וכנראה שכחה ) ולפני הכנסת המחט נגעה בקצה אצבעה ( היד היתה ללא כפפה! ) במקום הדקירה. המקום לא חוטא גם אחרי הבדיקה. סיפרתי על כך לאשתי שמאוד מודאגת מזה וגם קצת הדאיגה אותי. הרי חיידקים ונגיפים יכולים היו לעבור מקצה האצבע שלה שקודם נגעה באדם חולה, למקום הדקירה שלא חוטא, ואז לעבור לדם. ובמחלקה המטולוגית פנימית יש לא מעט אנשים חולים... יש לנו 2 ילדים קטנים ואשתי חוששת שאדביק אותם במשהו שאולי דוגר אצלי עכשיו ושאזהר. אולי כל השאלה הזאת היא דאגנות יתר היפוכונדרית, אבל אשמח לדעתך 1. מה הסבירות שנדבקתי שם במשהו? הרי האצבע החשופה של האחות נגעה בעור באיזור הדקירה שלא חוטא 2. אם דוגר לי משהו תוך כמה זמן אדע אם יש לי משהו. האם יכול להדבק במחלה זיהומית קשה מזה? תודה וסליחה... מיקי

שלום מיקי, הסבירות להדבקה במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע (של לקיחת הדם) שאותו תארת היא נמוכה ביותר. הרבה בריאות אפי

30/10/2008 | 08:49 | מאת: מיקי ד

תודה עודדת אותי :) חיידקים ונגיפים לא יכולים לעבור מאצבע האחות לדם? כל הזמן מזהירים שנגיפים עוברים אפילו מידיות של שירותים ציבוריים ושפורפרות טלפון. אם כך איך יתכן שהסבירות כה נמוכה? תודה שוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות