האם זיהום ויראלי יכול להמשך 3 חודשים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/10/2008 | 22:19 | מאת: אלינה

אני בת 21 בריאה בדרכ. אבל אני סובלת כבר 3 חודשים מכאבי גרון עשו לי כל בדיקה אפשרית של זיהומים של מערכת חיסונית של ויטמינים מה שמצאו שיש לי עלייה בכדוריות דם לבנות וcrp ומחסור בויטמין D.הרופא משפחה אמר שיש לי איזשהו זיהום ויראלי ואין מה לעשות עם זה. דבר כזה אמור היה לעבור תוך שבוע שבועיים אבל זה נמשך 3 חודשים! בהתחלה היה לי חום 37.1-37.4. אני מרגישה כאב גרון אני משתעלת והרגשה כללית מאוד רעה,גם מזיעה,כל פעולה גופנית קשה מאוד בשבילי,אני מרגישה רע בבוקר אפילו אם אני ישנה 10 שעות אני קמה מאוד עייפה. עכשיו כבר איזה חודש אין לי חום אבל התחושה אותה תחושה אני כבר אובדת עצות. היו כמה ימים שהרגשתי טוב וחשבתי שכבר הבראתי אבל אז זה שוב חזר. ההורים שלי נוגעים בי ואומרים שאני מאוד חמה אבל אין לי שום חום. התחלתי לקחת ויטמין C אני שותה תה עם דבש שום דבר לא עוזר ההרגשה הנוראית הזאת של כמו צינון היא לא עוברת אני לא יודעת מה לא בסדר איתי. גם הלכתי לאף אוזן גרון כי יש לי שקד אחד מוגדל עוד מהילדות אבל הוא אמר שהכל נורמלי כי אין לי אנגינות בכלל. גם עשו לי משטח גרון הכל תקין. מה לעשות ? אני מרגישה כמו חולת סרטן שכבר אין לי תקווה שאני אסבול ככה כל החיים למה אין תרופה ולמה זה לא עובר זה לא אנושי אני כל הזמן בוכה מפחדת דואגת. האם יכול להיות זיהום ויראלי במשך 3 חודשים? מה אני עושה בשביל שזה יעבור? והאם יכול להיות שאני סובלת ממחלת התשישות הכרונית?

שלום אלינה, יש זיהומים נגיפיים - כגון "מחלת הנשיקה" שנגרמת ע"י EBV או CMV- שהשפעותיהם נמשכות 3 חודשים ואף יותר (ואז מכנים אותם בשם "תסמונת התשישות הכרונית"), ויכול להיות שמזה את סובלת. אני ממליץ לך אפוא להמשיך ברור, גם בכוון זה, ע"י רופא/ת משפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות