חיסון אדמת והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/10/2008 | 22:44 | מאת: יפית

שלום, ביצעתי בדיקת אדמת בתאריך 17.9.08 ערכתי בדיקת הריון - וקיבלתי חיובי. מה הסיכונים שיכולים להיות לעובר?? הרי עוד לא עבר חודש מהחיסון. האם מומלץ לעשות הפלה??

שלום יפית, ידוע על מאות נשים שחוסנו כנגד אדמת "בטעות" בהיותן בהריון (כמובן, לפני שהדבר נודע להן), ובמקרים אלו לא הוכח כי החיסון הנ"ל גרם לנזק כלשהו לעובר. לאור זאת אין המלצה גורפת לנשים במצבך לבצע הפסקת הריון. יחד עם זאת, אני ממליץ לך להתייעץ בנושא זה גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות