שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/10/2008 | 11:12 | מאת: אני

מה שלומך? כמה שאלות לי אליך, אינני בטוחה כי זה הפורום המתאים לשאלות הראשונות אך אשאל בכל זאת, אם זה לא הפורום המתאים אשמח שתפנה אותי לפורום מתאים. השאלות הן לגבי חיסונים: 1. בני כן חודש וקצת ועוד מעט נתחיל לקבל חיסונים. הבנתי שיש כזה דבר חיסון מוחלש וחיסון מומת כלומר: במוחלש ישנו את הוירוס או החיידקים של המחלה מוחלשים ובמומת הם מומתים. אני מבינה כי במוחלש הסיכוי להידבק במחלה הוא קצת יותר גבוה מאשר אם החיסון מומת אני שואלת כי בת של חברה שלי נדבקה בשעלת לאחר שעשתה את החיסון. שאלה שניה עליה אני מקווה כי תוכל לענות: 2.אני עברתי את ההריון הראשון ללא נוגדנים ל- cmv אני חוששת שמא לא אדבק עד שאהיה בהריון השני ואז בני יהיה בגיל של גן סביר להניח ואני יודעת שהסכנה להידבק ממנו במחלה תהיה גבוה יותר. אז השאלה שלי היא: מדוע אין חיסון לcmv?? היה לי ככ קשה לעבור את ההריון עם הפחד הזה חלילה להידבק במלה הארורה ושתפגע בעובר.. אני לא רוצה לעבור את זה שוב.. אשמח מאד לתשובתך תודה וחג שמח

שלום אני, 1. חיסון נגד שעלת א י נ נ ו מכיל חיידקים חיים. חיסונים שכן מכילים נגיפים חיים מוחלשים כוללים, למשל, MMR (אדמת, חצבת וחזרת ) ואבעבועות רוח. 2. לשאלתך השניה: אנשי המחקר והפיתוח של חברות התרופות השונות עדיין ל א הצליחו לייצר חיסון נגד CMV שהוא גם בטוח וגם יעיל. הרבה בריאות אפי

13/10/2008 | 14:54 | מאת: אני

1. ישנה אפשרות לבקש חיסון עם נגיפים מומתים? בMMR או שכל החיסונים הללו מוחלשים? 2. אני אמנם לא רופאה אבל לא ניתן לעשות חיסון שיכיל נגיפים של CMV שיגרמו למקבלת אותו להידבק במחלה אם לא נדבקה בה בעבר והיא מעוניינת להיכנס להריון? וכך היא תפחית את הסכנה לעובר במידה ותידבק שוב במהלך ההריון? 3. הרעיון של לנסות ולהידבק במכוון בCMV נשמע לך מטורף? הייתי מאד רוצה לחסוך לי את החרדות מהמחלה בהריון הבא...

מנהל פורום מחלות זיהומיות