Ascaris Lumbricoides

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/10/2008 | 09:04 | מאת: בן 30

ד"ר אפי היקר, בארבעה החודשים האחרונים מתרחשים כמה דברים מוזרים בגופי ובבריאותי הבדרך כלל תקינה ואשמח לקבל חוות דעת ממך בבדיקת צואה אובחנתי שיש לי Ascaris Lumbricoides ואף יצאה לי תולעת ארוכה בצואה באחת מהבדיקות. במקביל, התחילה לי דלקת בזרע שמציקה לי באופן שוטף ובעת מתן שתן וכדומה. אני בטיפול אנטיביוטי כדי לטפל גם בזה. הרופא שמטפל בי שם לב בבדיקת CT שעשיתי שבעצמות שלי יש חורים מחוסר בחומר, ושלח אותי לבדיקת צפיפות עצם ונמצא שיחסית לגילי מצב העצמות שלי לא תקין, מחסור בעצמות, ובבדיקת דם כללית נמצא שמצב הסידן בגוף תקין. הנני סובל מגזים מזה זמן יחסית רב. בשבועות האחרונים מדי מספר ימים יצא לי נוזל מימי מאוד בצבע כתום מהאף ללא יכולת שלי לשלוט על יציאתו (לא מדובר בנזלת, נדמה כאילו מדובר בחומר מוגלתי). עוד מספר נתונים שנמצאו לא תקינים בבדיקות כלליות: רמת PSA נמוכה במעט מהנורמה (23.64) וויטמין D נמוך מהנורמה Bilirrubina indirecta גבוה מהנורמה 0.88 VPM נמוך מהנורמה 6.8 הורמון FSH נדמה לי הורמון גדילה נמוך מאוד להבנתי 0.79 לפני השאלות רק אציין שאני בן 30 ועד לפני 4 חודשים בריא לחלוטין עוסק בספורט אוכל בריא לא מעשן 1. האם יתכן קשר כלשהו בין הדברים? 2. האם יתכן והתולעים גרמו לדלקת בזרע? 3. האם יתכן והתולעים הן אלו שהביאו למצב העצמות על ידי פגיעה במאגרי סידן? 4. האם יתכן והתולעים גורמות לגזים המרובים מהם אני סובל? 5. סיימתי 4 סיבובים של וורמוקס ולא נצפו תולעים בצואה. בימים הקרובים אקבל תשובה מבדיקת צואה חוזרת. במידה ונדרש, על איזה טיפול המשך תמליץ? 6. האם תמליץ לבצע גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה בנושא התולעים ולראות אולי יש לי טפילים או חיידקים נוספים שם? מקווה שלא הפרזתי בשאלות, אני בארץ זרה וזקוק לסיוע בעברית, בתודה מראש וגמר חתימה טובה

שלום בן 30, ייתכן קשר מסוים בן התולעים שנמצאו אצלך בצואה לבין ח ל ק מהתופעות והממצאים שציינת, אבל הייתי מאד נזהר מליחס להן את ה"אשמה" לכך. המלצתי- לטפל בתולעים כמקובל (כמו שכבר עשית), להמתין עד קבלת בדיקת הצואה החוזרת (שסביר כי תהיה שלילית לתולעים), ולחפש סיבות אחרות לשאר תלונותיך. הרבה בריאות אפי

06/10/2008 | 16:04 | מאת: בן 30

ד"ר אפי שלום תודה רבה על תשובתך המהירה. אשמח לרדת טיפה ברמת הפירוט: 1. לאיזו מהתופעות יתכן הקשר ולאילו לטעמך כלל לא? 2. לאחר טיפול הוורמוקס הכפול שעשיתי לא נצפו שום תולעים בצואה שיצאו. מדוע לטעמך לא יצאו? האם יתכן וייצאו בהמשך? כיצד ניתן לדעת שהתופעה חלפה מן העולם שלי? 3. האם לאור הבעיות שתוארו תמליץ לי על אחת מאפשרויות האנדוסקופיה לקיבה/מעי וכו'? מודה לך מאוד על היחס המהיר, אעדכן מחר לאחר קבלת תוצאות וביקור רופאים נוסף.

מנהל פורום מחלות זיהומיות