קדחת Q.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/10/2008 | 18:18 | מאת: סיון

לפני שנה חליתי במחלה שאופיינה בהגדלה משמעותית של קשרי למפה סב מנדיבולרים, אקסילריים ואינגווינאלים(דו צדדי). בצקת בכל הגוף. חום רק בימים הראשונים (מתוך חודש מחלה) חולשה, הגדלת כבד (יתכן שגם עלייה באנזימי כבד) ואנני זוכרת את יתר השינויים בהמטולוגיה וביוכמיה.(צילום בית חזה ללא ממצאים פתולוגיים)מאחר ולא התגלה הגורם לא קיבלתי טיפול ולאחר חודש הסמפטומים עברו. בהמשך התקבלו תוצאות חיוביות לקדחת Q אך דובר על IGG בלבד ולא על IGM. בעבודתי אני באה במגע עם חיות בית וחיות משק. ברצוני לדעת מה משמעות התוצאה והאם כדאי לטפל בדוקסילין שנה לאחר המחלה עקב הסיכוי שלה להשאר באופן כרוני. תודה ושבת שלום סיון

שלום סיוון, 1. הבדיקות שצרפת אינן מספיקות כדי לאבחן דלקת Q. 2. לא ברור לי למה את רוצה לקבל דוקסיציקלין (או כל טיפול אנטיביוטי אחר) אם אינך חולה כעת? הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות