סכנת הדבקה???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/01/2002 | 10:29 | מאת: אזרח מודאג

אני חייל, בן 22. לאחר בירור אורולוגי מקיף בשל תלונות העלולות להעיד על NSU . הסימנים כוללים הפרשות שקופות ומעטות מפתח האורטרה, המופיעות בשעות שלאחר יציאת זרע, וכן: חוסר נוחות לאורך השופכה עד כאב בעת זקפה, כאבים מינוריים אך מתמשכים באגן ובבטן התחתונה. הסימנים החלו כארבעה חדשים לפני תחילת הטיפול, שכלל קורס טיפולי קצר באזיתרומיצין, וקורס נוסף במינוציקלין (100mg * 2/D) למשך 20 יום. בבדיקות לא נמצאו סימנים לזיהום גונוקוקי. לא ביצעתי סרולוגיה לקלמידיה, כיוון שהאורולוג טען שאין בה צורך כיוון שכבר ניתן הטיפול האנטיבקטריאלי כנגדה. הטיפול לא עלה יפה, והתלונות נמשכות ללא הטבה. נועצתי גם ברופאת עור שטענה כי אין מדובר ב - STD, והמליצה על המשך הבירור האורולוגי. בתום הבירור קבע האורולוג: "כנראה שמדובר בפרוסטטיטיס א-בקטריאלית, ועל כן אין צורך בכל טיפול". אני עדיין לא שקט, משתי סיבות: 1.) התלונות נמשכות. 2.) אני לחושש להמשיך לקשור קשרים רומנטיים, בשל החשש להדביק מישהי. הייתי מעוניין לדעת מהי התופעה, ואם אכן לא קיימת סכנת הדבקה, וכיצד זה ייתכן, בעצם? תודה מראש, האזרח המודאג.

שלום אזרח מודאג, הסימפטומים שאתה מציין אמנם אופיניים מאד ל- URETHRITIS, דהיינו תהליך דלקתי (ולא בהכרח זיהומי) של השופכה. מבין הסיבות הלא זיהומיות של הסתמנות זו- טראומה, אלרגיה, גירוי כימי או סיבות פסיכולוגיות, וכן יכולה הסתמנות זו להיות ביטוי של מחלות סיסטמיות (דהיינו- כלליות ורב מערכתיות) אחדות. מבין הגורמים הזיהומיים (שיותר סביר שבחור בגילך סובל מהם)- הזכרת כבר את ה- GONORRHEA וה- CHLAMYDIA, ואני אוסיף לרשימה שלך גם MYCOPLASMA GENITALIUM , TRICHOMONAS, UREAPLASMA, ויש גם חיידקים אחרים, נדירים יותר. קשה לי, כמובן, לנחש מאיזה סיבה נובעת התסמונת שלך, כך שלא אוכל לדעת גם אם אתה מדבק או לא. אם אתה ממשיך לסבול- תצטרך לחזור לרופא ולבקש ממנו להמשיך את הברור עד למציאת סיבה ומזור לבעייתך זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות