ד"ר הלפרין היקר.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/09/2008 | 04:41 | מאת: לירון

שלום רב! אני בהיסטריה נוראית אודה לך מאוד באם תענה לי בהקדם על שאלתי... הייתי במגע עם בחור אשר נגעתי באיבר מינו עם ידי...ותוך כדי יצא לו הנוזל המקדים על היד שלי, הוא ליקק לי את היד והנוזל עבר לפה שלו ואז מיד הוא נישק אותי נשיקות צרפתיות..מה הסיכויי להידבק כך בצהבת B או באיידס במידה והיה לו את הנוזל המקדים בפה ותוך כדי הוא העביר אלי את הנוזל? שאלה נוספת, האם יש סיכוי להידבק בצהבת ולא לחלות לעולם, כלומר שלא יהיה נזק לכבד וכל זה? כלומר שזה חולף מעצמו? ושאלה אחרונה, אם מתנשקים עם מישהו מספר שעות ויש לו דימומים מהחניכיים מידי פעם בזמן הנשיקות, האם אפשר להידבק כך בהפטטיס B או באיידס? האם הסיכויים לכך גבוהים, או שישנו סיכוי לו להידבק??

שלום לירון, 1. ההדבקה באיידס או בצהבת במהלך האירוע שאותו תארת נחשבים כנמוכים. 2. החלמה עצמונית מזיהומים בנגיפי הצהבת היא שכיחה מאד. 3. אם דם של אדם הנגוע בצהבת B / C, או בנגיף האיידס, בא במגע עם פצע פתוח או רירית של אדם אחרת אזי יש סיכוי להדבקה (אך קשה להעריך את הסיכויים לכך היות וקיימים יותר מדי משתנים בתהליך הזה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות