ובכן...אחרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2008 | 14:42 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר תודה על כל תשובותיך וסבלנותך. 1. אנא אמור לי אם יש הגיון בדבריי: מכיוון שמעולם לא חששתי מהדבקה של HSV1 וגם לא במהלך ההריון הקודם שלי, במידה והבת שלי מעולם לא לקתה בהרפס ואכן היו אלו וירוסים אחרים, ובדיקת ה - IGG שלי יוצאת חיובית. הם סביר כי ההדבקה ישנה? (אינני מהמתנשקים והמחליפים כוסות ופחיות...מאוד מאוד מאודדדד נזהרת ואין בקרבתי בכלל אנשים עם הרפס אוראלי). 2. שנית, החלטתי לפנות לקופ"ח הקודמת בה הייתי חברה לפני שעברתי, ולנסות ולברר האם ביצעתי בעבר בדיקת נוגדנים ל - HSV-1 כפי שזכרוני אומר לי. אם אכן ביצעתי זה היה לפני 8 שנים לפחות! במידה והתשובה תהיה חיובית אז נפתרה הבעיה. האם לפני 8-10 שנים היתה בדיקה ספציפית ל - HSV1?? והאם למיטב ידיעתך הקופה שומרת תיקים של פציינטים שעברו לאחרונה לקופה אחרת? 3. אמרת שכדי לדעת ממתי ההדבקה צריך לבצע בדיקת IGG במרווחי זמן. כל כמה זמן? 4. ושאלה אחרונה די מזעזעת אבל בלית ברירה: כאשר התינוק שלי יוולד (בריא ושלם בעזרת השם) תוך כמה זמן ניתן יהיה לדעת אם היה הרפס קונגניטאלי? (טפו טפו טפו שלאאאא נדעעעע). תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. אם ה- IgG שלך יהיה חיובי אזי סביר שמדובר בהדבקה ישנה. 2. אם תאתרי (במעבדת קופת חולים, למשל) בדיקה שלילית בעבר ולאחריה בדיקה חיובית ל- IgG - תוכלי להניח שההדבקה אירעה בין שני התאריכים שבהם בוצעו הבדיקות. 3. אני לא חושב שזה נכון להתיחס כיום- על סמך הנתונים שבדינו- לאפשרות שיוולד לך ילד עם הרפס קונגניטאלי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות