מאמרים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2008 | 23:01 | מאת: ענבר

ציטוט: Antibody detection OR serology tests involve the detection of antibodies to HSV in the blood. Both type-specific AND nonspecific antibodies to HSV develop during the first several weeks following infection AND remain in the blood indefinitely. During primary infection, the first antibodies produced belong to the IgM class. The presence of IgM antibodies in HSV infections is difficult to interpret AND may be confusing. Unlike IgG, IgM antibodies are often not type-specific. The presence of IgM antibodies may indicate a primary infection, a super-infection with the other serotype, OR reactivation of a latent HSV infection, (HSV-1 OR HSV-2). For this reason, IgM testing is not recommended as a diagnostic tool. קיים עוד חוקר מוכר בתחום ההרפס שטוען לגבי חוסר הטעם בבדיקת IGM. בהנחה שהבדיקה כן מהימנה: אם נדבקתי לראשונה לפני חודשיים האם יהיו עדיין IGM בדם שלי? האם לא יהיה בלבול לאור התקפי HSV-2 חוזרים?? איך באמת מאבחנים לגבי נשים בהריון? הרי אף אחת לא מודעת לשום דבר ובטח לא להרפס אוראלי. למה לא עושים סרולוגיה ל - HSV-1/2 לפני כל כניסה להריון? אשמח לתשובותיך. אגב, יש בידי מהיום הפניה ל - HSV-1 IGG, האם יש טעם לבצע? במידה ומה שהיה לבת שלי לפני חודשיים לא היה הרפס אלא באמת קוקסאקי ואני יוצאת חיובית IGG אז סביר להניח שההדבקה היא ישנה? תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. בשילוב עם הסתמנות קלינית מתאימה, IgM היא בדיקה אבחנתית טובה. 2. קשה לדעת מה יהיה משמעותו של IgM חיובי אצלך, היות ואין לך הסתמנות קלינית אופיינית. 3. נשים הרות מאובחנות כמו כל אדם (שילוב של הסתמנות קלינית + בדיקות מעבדה). 4. לגבי ה- IgG ל- HSV1 - ראי את תשובתי הקודמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות