עידכונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2008 | 10:42 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב רב. אז ככה: 1. עדיין לא הגיעו תוצאות ה - CMV 2. רופא הילדים איבחן מחלה ויראלית שאינה נראית כמו CMV אצל ביתי, הגרון אם שלפוחיות וכיבים, יש גם שלשול, נזלת ושיעול. בקיצור - כייף. היה חום 3 ימים ונראה בסימן ירידה. מה שהטריד אותי זה שבלי למצמץ הוא אמר שייתכן וזה קוקסאקי, הרפס או אדנו...קשה לדעת. אני שמעתי הרפס ונבהלתי. שאלותיי: 1. במידה ומה שיש לה זה אכן הרפס אני הרי מעולם לא היה לי הרפס טייפ 1 בחלל הפה או באזור הפנים. במידה ואני נדבקת לראשונה עכשיו ממנה האם יש סכנה לעובר בחודש שביעי? 2. אם אינני מפתחת תסמינים כלל תוך שבועיים האם ניתן להסיק שלא נדבקתי? 3. האם יכולה להיות כניסה ראשונית של הוירוס למערכת שלי מבלי שיגרום למחלה אך ידביק את העובר למרות שעליי לא יראו דבר? 4. האם ניתן לבצע בדיקה סרולוגית להרפס טייפ 1 באופן ספציפי? האם זה לא ייתן FALSE POSITIVE IGG לאור שאני חיובית לטייפ 2? 5. למיטב זכרוני ביצעתי לפני כעשר שנים ויצאתי חיובית ל - IGG לטייפ 1. אך מעולם לא היו כל נגעים קלינית. האם במצב כזה העובר מוגן?? אשמח לתשובותיך אני מודאגת... ענבר

שלום ענבר, 1. זיהום ראשוני ב- HSV1 אצל אשה הרה מ ס כ ן את העובר. 2. אם לבתך יש זיהום חריף בנגיף זה, ואם בתוך שבועיים את לא תפתחי את סימני המחלה- אזי סביר שלא נדבקת בנגיף. 3. הרפס ראשוני באדם מבוגר הוא בד"כ תסמיני מ א ד. 4. קיימת בדיקת IgG יעודית ל- HSV1. 5. HSV1 שניוני בהריון (או סתם נוכחות של IgG ל- HSV1) אצל אשה הרה איננו נחשב כמסוכן לעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות