cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/09/2008 | 19:02 | מאת: אני

שלום. חברתי אמרה לי שהוירוס מסוכן לא רק בהריון,אלא עד שהתינוק בן שלושה חודשים. האם הדבר נכון?מה הכוונה "מסוכן"? למה עלול לגרום?(לתינוק,לא לעובר) כמה זמן המחלה יכולה להיות פעילה ומדבקת? חברתי כבר כשנה עם cmv חיובי ,מהו הזמן המקסימלי שהמחלה עדיין מדבקת?

שלום אני, 1. זיהומים נגיפיים (ולא רק חידקיים)- כגון CMV עלולים להיות מסוכנים בכל גיל. ילודים ותינוקות קטנים, שאצלם המערכת החיסונית עדיין לא בשלה סופית, עלולים להיפגע יותר. 2. אנשים מבוגרים שחולים ב- CMV עלולים להיות מדבקים במשך חודשים רבים (וילדים שנולדים עם הנגיף עלולים להפריש אותו אפילו במשך שנים!). יחד עם זאת, IgM חיובי איננו מעיד בהכרח על מצב של הדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות