שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/09/2008 | 13:01 | מאת: אמא טריה

מקווה ששלומך טוב! אני שמחה לבשר לך שילדתי בשלום ועברתי את ההריון ללא נוגדנים וללא המחלה הארורה CMV אני מקווה שבשנתיים הקרובות אדבק בזה וכך לא אחשוש ככ בהריון הבא. אז שוב תודה לך על הזמינות והסבלנות לכל שאלותי. עכשיו יש לי שאלה נוספת: אחותי חלתה בוירוס האנדו לצערי הרב היא 'קיבלה' קשה מאד את הוירוס הדבר השפיע לה על העניים ואף שיתק לה לכמה ימים חצי פנים וגרם לה אפילו לפצע בקרנית. היא סובלת מכאבים והייתי שמחה לדעת מה היא המלצתך, האם יש לכך טיפול? כל מה שקיבלה עד עכשיו לא עזר. שאלה נוספת היא: מאחר והוירוס עובר באויר היא לא יכולה להתקרב לאחיינה החדש מהחשש הגדול שמא תדביק אותו. בימים האחרונים הופיעו לה גם פצעים קטנים באזור והרופאה אמרה שזה תופעת לוואי של הוירוס. השאלה שלי היא: האם כשהפצעים הללו יעברו לה והנפיחות בעין תרד ניתן יהיה לומר בוודאות כי הוירוס כבר לא אצלה? או שהוירוס הזה 'מתנהג' כמו הCMV למשל ויכול להישאר בגופה ולהדביק גם כאשר נראה כי חלף. אשמח מאד לתשובתיך ושוב תודה אני

שלום אמא טריה, 1. נגיף ה'אדנו' איננו מתנהג ככמו CMV ולאחר החלמה (מהמחלה שלה הוא גורם) הוא איננו נשאר בגוף. 2. לצערי לא קיים עדיין טיפול אנטי-נגיפי יעודי ל'אדנו'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות