חושש מאוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/09/2008 | 10:30 | מאת: יואב

שלום לכם, עקב כאבי בטן ממושכים ללא ממצא אורגני עשיתי בדיקות דם ושתן מקיפות שכולם כולל כולם יצאו תקינות (כל הערכים בתחום) למעט בדיקה אחת Immunoglobulin G שיצאה בערך של 1870 כאשר המקסימום זה 1600 ושמאוד מדאיגה אותי. (יש לציין שבשנת 2005 היה הערך 1570, נושק לגבול העליון) אני יודע שזה פרמטר שיכול להצביע על מחלה זהומית בגוף אבל גם על ממיאלומה נפוצה שמתפתחת לאט ולכן ביקשתי מהרופא לשלוח אותי לבדיקות בן ג`ונס ואלקטרופורוזה של חלבונים בשתן ובסרום. האם ייתכן ונדבקתי ב - HIV אחרי קיום מגע מיני לא בטוח אבל חד פעמי עם בחורה לפני שבועיים וחצי, מה שהקפיץ את הערך??? (היא, דרך אגב, עשתה שבועיים לפני המגע בינינו קומבו שיצאה שלילית). מה שמפתיע אותי שאם חלילה נדבקתי גם משהו בערכים האחרים בדם היה אמור להשתנות, לא? אני מאוד חושש ומקווה שלחינם... אודה לך על תשובה מעמיקה מנסיונך בתחום ערכי מעבדה של בדיקות דם שמשתנים מקצה לקצה, אם חלילה, נדבקים. יואב

שלום יואב, כל זיהום שבו אולי נדבקת לפני שבועיים וחצי יכול היה לגרום לעליה בערכי ה- IgG שלך (אבל לאור המידע שצרפת בשאלתך אין זה סביר במיוחד שמדובר דווקא ב- HIV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות