פטירה כתוצאה מחיידק - האם קיימת חובת דיווח ???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/09/2008 | 20:45 | מאת: french coluseum

האם קיימת חובת דיווח על בית חולים בו אירע מקרה פטירה כתוצאה מחיידק ? האם משרד הבריאות אוכף חובה זו באם קיימת ? האם ניתן לעבור על פרוטוקול הטיפול בבי"ח במקרה של חשד לטיפול רשלני ? תודה

שלום FRENCH COLUSEUM, 1. כל פטירה 'חריגה' מחייבת דיווח, אך לא כל פטירה מזיהום חיידקי נחשבת כ'חריגה'. 2. במקרה של חשד לטיפול רשלני מומלץ לך לפנות לעורך/ת דין שמתמחה בתחום זה, והוא יכול לדרוש ולקבל את כל גליונו הרפואי של הנפטר. הרבה בריאות אפי

03/09/2008 | 16:49 | מאת: FRENCH COLUSEUM

האם klebsiella שגרמה לזיהום קטלני נכלל בהגדרתך " פטירה חריגה " ? במיוחד לאור העובדה שהחולה בכלל לא אושפז בגלל זיהום חיידקי והוא כנראה הודבק בו בין כותלי בית החולים ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות