חשש להידבקות בשחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/08/2008 | 22:45 | מאת: יעל

אני בת 26 ויש לי בן בגיל 4.אני חיה עם הורי באותה דירה. סבי חולה זה כמה חודשים בשחפת, אבל אובחן רק בימים האחרונים. כל המשפחה היתה איתו במגע, אך אימי שהתה לידו ימים ארוכים וגם אכלה מהאוכל שלו לפחות פעם אחת.האם כולנו בסכנת הידבקות? האם יתכן שחלקנו קיבלנו חיסון נגד שחפת בילדותנו? אם כן-האם הוא אפקטיבי בכלל? האם יש חשש שבני יידבק מאמי כאשר היא שומרת עליו? (בהנחה שאולי היא נדבקה) אצל איזה סוג רופא מבררים כל זאת?רופא משפחה או שיש תחום יותר ספציפי? אנחנו מאד מודאגים, תודה!

שלום יעל, 1. כולכם בסכנת הדבקה. 2. סביר שהורייך חוסנו בילדותם כנגד המחלה אך למרות זאת הם עדיין יכולים להידבק. 3. להמשך מעקב מומלץ לכם לפנות למלש"ח (המרפאה לאבחון ולטיפול בשחפת) המצויה באזורכם. את מיקומה אתם יכולים לקבל בלשכת הבריאות המחוזית שלכם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות