הרפס שפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2008 | 15:57 | מאת: רונית

שלום רב אני סובלת מידי פעם מהרפס בשפתיים. הבוקר ראיתי נפיחות בשפה שלא לוותה בעיקצוץ הידוע לשימצה, ולא במקום ה"רגיל" בו מופיע לי הנגע, כן אצלי הוא לרוב מופיע בצד שמאל בשפה העליונה. לכן לא חשבתי שמדובר בהרפס, לא מרחתי זובירקס ולא שמרתי על הגיינה מעבר לרגיל. אך כעבור שעתיים כששבתי מטיול עם ביתי בת השנה ו 10 חודשי ראיתי כי הנפיחות הופכת לשלפוחית עדיין ללא כאב או עיקצוץ אך ניראית כבר כהרפס, מיד מרחתי זובירקס והחלתי בשטיפת ידיים מרובה. שאלותי: 1.מה סיכויי ההדבקה לביתי? החלפתי לה טיטול ליפני שהבנתי שמדובר בהרפס וזאת בלי ששטפתי ידיים לפני זה. נישקתי אותה מן הסתם.. 2.איזה אחוז מפתח דלקת מוח? 3.האם כדאי לתת טיפול אנטי ויראלי במקרה כזה ולא להמתין על מנת לראות האם היתה הדבקה או לא שכן הסיכונים אצל תינוקות נראים קשים ביותר. תודה מראש רונית

שלום רונית, 1. סיכוי ההדבקה של בתך ממך תלוי במידה רבה בתשובה לשאלה "האם נישקת אותה על השפתיים"?. אם לא- הסיכוי נחשב כנמוך. 2. דלקת הרפטית של רקמת המח היא נדירה. 3. לא מקובל לתת טיפול אנטי-הרפטי מונע במקרה כמו זה שתארת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות