נגעים ארוזיביים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2008 | 10:46 | מאת: דנה

שלום רב. אני פונה בקשר לאבא שלי, מקווה שזה המקום המתאים לשאלה. אבא שלי בן 57, בריא בדרך כלל. לפני כחודשיים החלו נגעים ארוזיביים (כהגדרת הרופא שטיפל בו) בחלל הפה ובלוע. בממצאים שהעלתה הבדיקה נכתב כי ישנם נגעים אירוזיביים ברירית ובצידי הלשון, וכן נגעים רטיקולריים לבנים. עוד נכתב שם: Dd: E. lichen planus Bmmp P.v ביופסיה חומר הדגימה: רקמה. אבחנה: Biopsy of oral mucosa: suggestive for pemphigus vulgaris. מצבו קשה. מספר פעמים הוא הגיע למצב של כמעט חנק, משום שכנראה זה התפשט לגרון והייתה בצקת. הוא קיבל סטירואידים כדי לכווץ את הבצקת. יצאה מוגלה ועכשיו ממשיכים הנגעים האלו. הוא סובל מכאבים קשים בעת האוכל וסובל מכאבים איומים בזמן הדיבור. הוא מקבל כרגע אנטיביוטיקה וסטירואידים. הוא סובל כך כחודשיים. איך מפסיקים את זה? תודה מראש, הבת הדואגת.

שלום דנה, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך (שאיננה קשורה למחלה זיהומית כלשהי) לרופא/ת עור או לרופא/ה פנימאי/ת או לרופא/ת א.א.ג. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות