שאלה לגבי חיידק Escherichia coli

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/07/2008 | 22:53 | מאת: מיה

שלום! לפני כשנה התגלה לי בשתן חיידק Escherichia coli יש לציין שבתקופה שלפני שגילו לי את החיידק הייתי מקוררת מאוד וסבלתי מכאבים חזקים בחזה הסימנים היו דם בשתן לא זכור לי שהיו לי סימנים נוספים כמובן שקיבלתי טיפול והחיידק נעלם או חזר למצב רדום. השנה לפני כחודש וחצי סבלתי מכאבי תופת בבטן התחתונה והרגשת שרפה עשיתי בדיקת תרבית שגילתה כי החיידק חזר קיבלתי טיפול אנטביוטיקה. לאחר חודש וחצי בדיוק שוב חשתי בכאבים דומים ושוב בבדיקה נתגלה לי אותו חיידק וכרגע אני מטופלת שוב באנטביוטיקה. יש לי מספר שאלות לגבי החיידק הזה 1. ידוע לי שזה חיידק צואתי ולרוב הוא מועבר בקיום יחסי מין חשוב לי לציין כי אני בתולה ומעולם לא קיימתי יחסי מין שאלתי אם כך כיצד החיידק הזה עבר אלי? 2. מה הסיבה לכך שזה חזר לי אחרי חודש וחצי ומה הסיכויים שזה יחזור לי שוב? 3. אם החיידק הזה קיים אצלי בצואה באופן קבוע ובמצב תרדמת מה הסיכויים יהיו שכאשר אני ארצה לקיים יחסי מין זה ידביק את הבן זוג איתו אני אהיה. אני מצטערת על השאלות הרבות אך דבר זה מטריד אותי מאוד ומפריע לי למהלך החיים שאלה נוספת האם יש מצב להעלים את החיידק הזה לחלוטין או שפשוט הוא תושב קבע אצלי לאורך כל החיים שלי. תודה ושוב סליחה על אורך השאלות. אשמח לקבל תשובות.

שלום מיה, 1. החיידק אי. קולי הוא "תושב" רגיל בלא רק בצואה אלא גם בעור שמסביב לנרתיק, ולפעמים הוא גם נכנס לנרתיק ולשופכה (שהיא הצינור המנקז את כיס השתן). משם הדרך לכיס השתן עצמו, ולזיהום בדרכי השתן, היא קצרה. 2. החיידק עצמו לא "חזר". כל זיהום שלך נגרם ע"י חיידק אחר (למרות שכולם שייכים לקבוצת האי. קולי), ואין זו תופעה נדירה. לצערי, קיים סיכוי שגם בעתיד תסבלי מזיהומים שיגרמו מחיידק השייך לקבוצה זו. 3. החיידק לא נחשב כמדבק במהלך יחסי מין. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות