חשש לקדחת המערות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2008 | 21:01 | מאת: אודי

שלום רב, בשבת יצאנו אני וחברתי להרי ירושלים ונכנסנו לחירבה ישנה אשר נמצאת מפלס מתחת האדמה, שם נחנו ואף הורדתי חולצה. כשחזרנו גילינו כי נעקצנו, ככל הנראה ע"י קרציה, העקיצה נראית כנקודה אדומה קטנה אשר אינה בולטת ממישור העור. אנו חוששים כי יתכן ונעקצנו ע"י קרציה שנשאה את קדחת המערות. שאלותי הן מה עלי לעשות כעת, האם להמתין, או האם לקחת אנטיביוטיקה כטיפול מונע? תודה רבה.

שלום אודי, היות ורוב הקרציות אינו מכילות בגופן את החיידק הגורם 'לקדחת המערות' אין זה מקובל לקחת טיפול מונע אנטיביוטי לאחר עקיצת קרציה (יחד עם זאת, עליך לדעת שטיפול כזה הוא יעיל במקרה שהקרציה כן מכילה את החיידק, כך שיש אנשים שכן ממליצים עליו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות