האם הטיפול בהפטיטיס סי נחשב כימותרפיה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2008 | 07:42 | מאת: זיוה

האם הטיפול בהפטיטיס סי נחשב כימותרפיה? כי קראתי איפשהו שהתרופות הם כימיות. ואם לא.. מה ההגדרה של כימותרפיה? תודה...

שלום זיוה, זה עניין סמנטי בלבד. היסטורית 'טיפול אנטי-מיקרוביאלי' ו'כמותרפיה' היו מעין שמות נרדפים. כיום, משתמשים במונח כמותרפיה בעיקר לטיפול במחלות ממאירות, אך עדיין יש חפיפה בין זיהומים מסוימים (למשל הפטיטיס C) לבין 'סרטנים' מסוימים שיכולים לנבוע מהם (למשל הפטומה), כך שטיפול בהפטיטיס C הוא למעשה טיפול מונע כנגד סרטן הכבד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות