חשיפה לחצבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2008 | 21:25 | מאת: טל

שלום ד"ר בת 41, בהריון שבוע 6 קיבלתי היום הודעה ממשרד הבריאות שיתכן ונחשפתי לאשה חולת חצבת שלשום. אין לי פנקס חיסונים בהשג יד, אני מתכוונת לגשת מחר לעשות בדיקת דם לנוגדנים. מה עלי לעשות בהנחה שאין לי נוגדני חצבת? באם נדבקתי מתי אמורים להופיע סימני מחלה ראשונים ואיזה? בברכה, טל

שלום טל, 1. במידת הצורך ניתן לקבל "חיסון פסיבי" (אימונוגלובולינים) גם בהריון. 2. סמני מחלת החצבת הם בד"כ חום, דלקת עיניים, גודש באף, שיעול ופריחה אופיינית, והם מופיעים בד"כ כ- 10 ימים עד שבועיים לאחר ההדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות