שיגלה סוני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/06/2008 | 14:45 | מאת: רז

שלום ד"ר, לפני כשבוע ילדתנו החלה לשלשל בכל חצי שעה. עשינו תרבית ורק אחרי 5 ימים גילו שמדובר בחיידק השיגלה סוני. בינתיים התפתחה לה אדוממיות קשה באזור המפשעה. הרופא המליץ על תרחיף זינאט. הפעוטה בקושי מוכנה לקחת את התרופה שהיא מגעילה בעיניה. האם מדובר במחלה שכיחה? האם ניתן להמנע ממנה בקלות יחסית? האם יש לדווח על המקרה למשרד הבריאות? האם ניתן לקבל תשובה ממעבדות הקופה באון זריז יותר? איך ניתן לדאוג שלעתיד הדבר לא יחזור בגן? האם זינט איננה תרופה קשה מדיי? האם לא ניתן להחליף במשהו קל יותר? מה נזקי המחלה?

שלום רז, 1. מדובר בזיהום שאיננו נדיר בארץ. 2. שמירה על הגיינה אישית (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לפני כל מגע עם אוכל ואחרי כל שימוש בשרותים או החלפת חיתולים), הקפדה רק על צריכת מוצרי אוכל טריים שנמצאים בפיקוח, והימנעות מאכילה "בחוץ"- מצמצמים את סיכויי ההדבקה. 3. כל מקרה כזה אמור להיות מדווח (ע"י הרופא או המעבדה) למשרד הבריאות. 4. זאת שאלה שעליך להפנות למעבדה בה בוצעה הבדיקה. 5. ראה תשובה 2 לעיל. 6. ניתן לטפל גם בתרופות אחרות ע"פ רגישות החיידק. 7. במדינות מערביות, ואצל אנשים עם מערכת חיסונית תקינה, נדיר שזיהום בחיידק זה גורם לסיבוכים משמעותיים כלשהם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות