פטריה בפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2008 | 11:19 | מאת: amar

לפני שנה ורבע עברתי ניתוח נרחב במערכת העיכול להסרת סרטן מראש הלבלב - ניתוח ע"ש whipple .במהלך הניתוח הוסרו ראש הלבלב,התריסריון,שליש מהקיבה והמרה.במהלך הניתוח ולאחריו קבלתי,כמובן,אנטיביוטיקה.נותרתי עם פטריה - candida tropicalis - על הלשון ובכל הפה.טיפולים ממושכים ורצופים בתרופות nystatin,daktarin ו-oralten וכן מריחה ב oral balance ושטיפות בנוזל של biotene לא הועילו לי.תוכל לעזור לי? בתודה מראש - אמציה

שלום אמציה, אני הייתי בודק את רגישות הפטריה שלך לתרופות אנטי-פטרייתיות (תבחין שנעשה במעבדות מיקרוביולוגיות מסוימות), ונותן לך קורס טיפולי בעזרת התרופה המתאימה שתמצא על פי תבחין זה. הרבה בריאות אפי

04/06/2008 | 22:10 | מאת: amar

ד"ר הלפרין תודה.אני חבר בקופ"ח כללית,בררתי ואין במסגרת הקופה מעבדה המאבחנת תרופה לפטריה ספציפת.האם אתה יודע ותוכל לתת רשימת מעבדות כנ"ל עם כתובות ומס' טלפון?הרבה תודות מראש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות