קדחת מערות relapsing fever

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2008 | 16:29 | מאת: דניאל

שלום אני עובד בתוך מערות (ארכיאולוג) וחליתי פעמיים בקדחת המערות לאחרונה (אתמול) נעקצתי שוב מס' רב של פעמים (למרות שימוש באמצעי הגנה) שאלתי היא כזו, לאחרונה פרסם ד"ר טל חסין מאמר הנוגע לשימוש המונע בדוקסילין נגד קדחת המערות, בפעם האחרונה שנעקצתי לקחתי חצי כדור של דוקסיליו למשך שבוע ולא הופיעו אצלי תסמינים של המחלה (ידוע לי שאין הכרח שקרציות ישאו את המחלה) . השאלה היא כמה פעמים ניתן ליטול את הדוקסילין כתרופה מונעת? האם ייתכן מצב שבו הגוף יתרגל לאנטיביוטיקה ולא תהיה לאנטיביוטיקה השפעה? אודה לך במידה ותוכלו להחזיר תשובה מהירה בכדי שאוכל לטפל בעניין לפני פרוץ המחלה. דרך אגב, עברו כחודשיים מהפעם האחרונה בה נטלתי את האנטיביוטיקה והפעם לפני כן הייתה לפני כחצי שנה, בפעם הראשונה שלקתי במחלה הייתי חולה משך כחודש וחצי ולאחר מתן הדוקסילין הייתה לי תגובה חריפה למחלה (סינדרום ג'רישהקסמר- או משהו כזה...)

שלום דניאל, אם אתה לוקח אנטיביוטיקות (כגון דוקסיציקלין) כמניעה לתקופה קצרה, אין זה סביר שהן תאבדנה את יעילותן (ולכן ניתן לחזור ולקחת אותן הרבה פעמים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות