שלום רב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/05/2008 | 18:06 | מאת: מודאגת

אני בהריון תחילת שבוע 23 בתרבית של בדיקת שתן נמצא לי החיידק Pseudomonas aeruginosa גדול ממאה אלף. האם זה חיידק שנחשב מסוכן? אני מתחילה כמובן טיפול אנטיביוטי. אבל איך אדע שחס וחלילה לא הגיע לכליות? בדיקות השתן שיצאו יחד עם התרבית היו שליליות או 'נורמל'.. האם זה אומר שהזיהום קטן יחסית? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות?

19/05/2008 | 21:35 | מאת: מודאגת

מקריאה בפורום ראיתי שזהו חיידק שנחשב עמיד באנטיביוקטיקה, האם זה נכון? לא ניתן לטפל בו? האם ההריון עשוי להיות בסיכון בעקבות כך? אודה לתשובתך המהירה אני מאד מודאגת. התחלתי ליטול את האנטיביוטיקה: צפוויט פורטה 500 מלגרם 4 פעמים ביום. האם יעזור? תודה מראש

התרופה צפוויט א י נ נ ה מתאימה לטיפול בחיידק הפסוידומונאס.

שלום מודאגת, החיידק PSEUDOMONAS איננו בהכרח מסוכן יותר מחיידקים רבים אחרים, אך אפשרויות הטיפול בו הן מוגבלות יותר, ואצל נשים הרות לעיתים יש צורך לתת את הטיפול הזה דרך הוריד היות ויש מספר מוגבל של תכשיריים פומיים המתאימים לטיפול בחיידק זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות