חיידקי או וירלי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/05/2008 | 12:01 | מאת: ב.

שלום רב, על רקע של הצטננות ממושכת והזעת לילה ללא חום אבי בן 60 עשה בדיקת דם תוצאות של תאי דם לבנים 15,000 כאשר נויטרופילים 11,000 וכל השאר בגדר הנורמה. צילום חזה יצא תקין. אחרי שבועיים ללא כל טיפול תוצאות של בדיקות דם לייקוציטים ירדו ל12,000, נויטרופילים 8,300 ומונוציטים עלו מהנורמה ל 1,130. הרופא המטפל אמר שכנראה היה וירוס או משהוא אחר והכל יסתדר מעצמו ללא טיפול. האם לדעתך המצב אינו דורש טיפול ומדובר בוירוס שיחלוף? תודה

שלום ב, זיהום נגיפי (חולף) הוא אחת האבחנות הסבירות המתאימות למצבו של אביך. הרבה בריאות אפי

08/05/2008 | 18:20 | מאת: ב

האם התמונה דומה לCMV. אחותי בתחילת ההריון ונורא חוששת מזה. אני אמרתי לה שבגלל שנויטרופילים גבוהים כנראה שלא מדובר בוירוס הזה. האם יש לה ממה לחשוש וכדאי להיבדק? תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות