דלקות קורום המוח חוזרות ונישנות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2008 | 19:05 | מאת: ג.א.

לאחר מקרה שלישי בשנים האחרונות של דלקת קרום המוח ויראלית, כבר ברור לרופאים שזה לא מקרה ולא צירוף מקרים אלא נטיה שלי לחטוף את המחלה הזו (אני בן 30+). אחרי סידרה של בדיקות דם לזיהוי וירוסים שונים והרבה רנטגן לראש, לשימחתם של הרופאים הם לא מצאו דבר (כי כל ממצא היה דיי סותם את הגולל על עתידי) ובסה"כ אני בריא למידי ואמרו לי לחזור לשגרה עד לאירוע הבא שעכשיו אומרים כי סבירות גבוה שיגיע. הבנתי שיש מקרים נדירים של אנשים שחוטפים את המחלה הזו פעם אחר פעם ולרפואה אין תשובות מדוע זה קורה. יש לי 1000 שאלות אבל אנסה לתמצת: 1. מה עוד ניתן לבדוק אחרי שנשללו כל מיני וירוסים בבדיקות דם וכל סריקות המוח (כולל MRI)? 2. מה אני יכול לעשות כדי להפחית את הסיכוי להתקפה חוזרת? אולי תזונה, תרופת, דיקור סיני, יוגה, מיץ חמוציות...? אני דיי נואש 3. האם נתקלת במקרה כזה או שמעת על מקרה כזה ומה עלה בגורל מי שיש לו את התופעה הזו? 4. יש אולי המלצה על רופא מסויים שיכול לסייע לי באבחון הסיבות ואולי גם טיפול? תודה מקרב לב על התייחסותך

שלום ג.א, הגורם הזיהומת השכיח ביותר לדלקת קרום מוח נגיפית חוזרת ונשנת הוא ההרפס 2. אם אצלך נשלל גורם זה (בעזרת בדיקות דם סרולוגיות ו- PCR של נוזל השדרה), הייתי מחפש סיבה לא זיהומית לבעייתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות