הפטטיס סי- מדאיג ביותר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/05/2008 | 18:10 | מאת: אורלי

ד"ר שלום, אמא שלי קיבלה בשנת 76 מנת דם שכנראה היתה נגועה בבית החולים לאחר שעברה הפלה ובתחילה לא חשבו שמדובר במחלה זואך היא עשתה לפני כמה שבועות בדיקת דם חדשה לאימות המחלה ואכן גילו שמדובר בזה שאלותי הן: 1.האם ישנו טיפול שלא כולל תופעות לוואי שציינו בפניה כמו דלקות פרקים שפעות וכו'? גם אם הוא מאוד יקר. 2. האם יש טיפול מתקדם בחו"ל שיכול לרפא את המחלה הזו? 3. האם יש סיכוי שאני גם נדבקתי במחלה זו (נולדתי כעבור 8 שנים לאחר שאמי נדבקה)ואילו בדיקות עליי לעשות על מנת לוודא זאת? אני אשמח אם תענה לי בהקדם

שלום אורלי, 1. אינני מכיר טיפול שאין לו תופעות לוואי אפשריות (שחלקן לצערי הן מאד בלתי נעימות). 2. הטיפולים בארץ לא שונים מאלו שניתנים בחו"ל (למשל בארה"ב או באירופה). 3. בדיקת הדם שמומלץ לך לעשות נקראת נוגדנים ל- HCV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות