קלבסיאלה פנמוניה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2008 | 16:59 | מאת: מירי

שלום רב, הנני בת 22. לאחרונה אני סובלת מצריבות בעת מתן שתן, סחרחורות, קוצר נשימה,שלשולים וכאבים איומים בגב. לאחר בדיקת שתן שעשיתי בקופת החולים נמצא שאני סובלת מהחיידק "קלבסיאלה פנמוניה". התבקשתי על ידי רופאת המשפחה ליטול אנטיביוטיקה בשם צפורקס במשך חמישה ימים. ברצוני לדעת, האם ייתכן שאני נושאת חיידק מסוכן ושחרורו אותי לביתי כאילו כלום? האם החיידק מדבר באיזה שהיא דרך? האם הטיפול שקיבלתי הוא לא רשלני??? ברצוני לציין כי אכן מערכת החיסון שלי כושלת לאחר ירידה במשקל של 40 קילוגרם ותזונה לא נכונה. אודה על התייחסות לשאלותי במהרה, חג שמח.

18/04/2008 | 17:00 | מאת: מירי

התכוונתי לשאול האם החיידק מדבק ולא "מדבר"

23/04/2008 | 12:42 | מאת: מירי

שלום ד"ר אפריים, ראשית תודה רבה לך על תשובותייך הזריזות והמקיפות. יש לי רק שאלה אחת נוספת, האם החיידק יכול להיות מדבק באמצעות קיום יחסי מין שאחד מהצדדים נושא את החיידק?

שלום מירי, 1. החיידק קלבסיאלה בדרך כלל איננו מדבק (ואף איננו נחשב כמסוכן במיוחד) ובד"כ הוא גורם לזיהומים בדרכי השתן ע"י חדירתו מהמעיים של החולה (שם הוא מצוי כ"דרך הטבע" עם עוד מיליארדים של חיידקים) למערכת השתן שלו / שלה (שהיא בד"כ סטרילית). 2. הטיפול בחיידק זה הוא בעזרת אנטיביוטיקה שאליה הוא רגיש. הרבה בריאות אפי

29/04/2008 | 21:46 | מאת: מירי

ד"ר הלפרין שלום רב, לצערי, הנני פונה אליך בשנית בהקשר לחיידק הקלבסיאלה. לאחר שגילו לי את החיידק בשתן ניתנה לי האנטיביוטיקה צפורקס. ובאמת לאחר חמישה ימים עם התרופה עשיתי בדיקת שתן שבה לא הופיע החיידק. כעבור יומיים חשתי את אותם הסימפטומים שהיו לי עם החיידק שהם: שלשולים, כאבי בטן, קושי רב בנשימה, קשיים במתן שתן, כאבים בגב וכאבי ראש עזים. עשיתי בדיקת שתן שבה התגלה שהחיידק חזר אלי... אני רוצה לדעת, הכיצד ייתכן שלאחר טיפול קשה עם אנטיביוטיקה שנחשבת לחזקה הוא חזר אלי כעבור יומיים? וכמו כן, מה עלי להסיק מזה?? ומדוע לכל הרוחות אף רופא לא נותן לי תשובה איך למנוע את התופעה וממה היא נובעת?? אודה לך מאוד על תשובה כיוון שאין לי מנוח בגלל החוסר וודאות המשווע הזה... ערב טוב, מירי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות