מניעת מחלות זיהומיות- mrsa ושאר מרעין בישין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/04/2008 | 18:31 | מאת: אחות

שלום רב אני אחות במחלקת ילדים, בה מאושפזיםן הרבה ילדים נשימתים, cf וכד'. בנוסף אני מטפלת רבות באחייני המקסים אשר רק נולד השבוע כמובן שבזיהומים כמו mrsa אני משדלת לשים כל הזמן מסכה חלוק וכפפות ובשגרה רוחצת ידיים פעמים רבות ומתקלחת ומחליפה בגדים לפני שאני נוגעת בתינוק. אבל עדין אני מאד מפחדת להעביר לו חו"ח משהו מהמזהמים שאני נחשפת אליו, במיוחד לאור גילו הרך. ברצוני לשאול: 1. מהו זמן ההדבקה בmrsa והאם כאב גרון עשוי להעיד על הדבקות? כיצד יש לנהוג האם טיפול בתינוק תוך שימוש במסכה יהיה מומלץ? מכיון שאיני אימו אני לא חייבת לטפל בו אבל מכיון שאני רוצה לעזור ונהנית מהטיפול בו אני רוצה לוודא שאין שום חשש שבכך אני חושפת אותו לסיכונים. לצערי הרב אף רופא במחלקתי לא ידע מהו זמן הבידוד לmrsa וכיצד יש לבודד... אשמח מאד אם תתן לי עצות מעשיות, ואם תפנה אותי לחומר קריאה בנושא בדחיפות- רק הרגע התחיל לכאוב לי הגרון ואני כבר בחרדה עצומה... סליחה על האורך ותודה רבה מראש

שלום אחות, 1. זמן הדגירה של MRSA הוא משתנה ותלוי במחלה / זיהום שלה/לו הוא גורם. 2. כאב גרון איננו אופייני לזיהום בחיידק הסטאפילוקוקוס, לרבות MRSA. 3. לפי הנתונים שהצגת אינני מוצא סיבה לכך שאת צריכה לחבוש מסכה בזמן הטיפול באחיינך: אני ממליץ לך על החלפת בגדי העבודה שלך, ועל הקפדה על רחיצת ידיים, לפני המגע עמו. הרבה בריאות אפי

18/04/2008 | 21:35 | מאת: אחות

תודה רבה על תשובתך אשמח אם בכ"ז תוכל להפנות לחומר קריאה בנושא - אם קיים כזה חג שמח !

מנהל פורום מחלות זיהומיות