תוצאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/04/2008 | 01:25 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב שוב. ביצעתי בדיקות דם לתחילת הריון והכל בסדר גמור למעט כייל הנוגדנים לצהבת B שחוסנתי במסגרת ביה"ס לרפואה בשנת 1998. HBV SURFACE AB עומד כרגע על 30 בלבד.(LOW RESPONSE?) האם אתה ממליץ לקבל בוסטר והאם ממליץ לקבל גם hepatitis B immune globulin בנוסף? (אני אולי מתבלבלת וזה אותו דבר למעשה...?). מה שלא מובן לי זה מדוע לא עשו גם בדיקה ל - HBV SURFACE AG? נכון שהסיכוי קלוש ונכון שכשה - AB חיובי בד"כ ה - AG לא...אבל אולי כן חטפתי מאז שכייל הנוגדנים ירד? האם לבצע בדיקה כזו??? אני בשבוע 5 להריון. לגבי MMR - חוסנתי בשנת 1999 והכייל גבוה מ - 100...אני מניחה שזה בסדר. האם? תודה תודה, אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. ערך של 30 יחידות לנוגדני הפטיטיס B הוא נמוך אך נחשב כמספק. אני ממליץ לך לקבל זריקת דחף (בוסטר) רק עם סיום ההריון. 2. לאור העובדה שחוסנת כנגד הפטיטיס B, ועם כייל נוגדנים כזה, לא סביר שה- HBsAg שלך היוא חיובי (אך כמובן שללא בדיקה אי אפשר לדעת זאת בוודאות). 3. כייל אדמת של 100 יחידות נחשב כמספק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות