מידע על פרונקל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/04/2008 | 23:53 | מאת: דן

שלום! לאחר כאבים ממושכים שהקשו עלי ללכת ואף לשבת, רופא כירורג אבחן אותי כסובל מפרונקל באיזור עצם הזנב (החלק העליון שבישבן). עשיתי ניתוחון קטן להוצאת הנוזלים. שאלותיי הם: 1- מהם הסיבות לתופעה הנ"ל? 2- אני בחור בן 22. זה קרה לי בפעם הראשונה. האם בגלל שלקיתי בזה פעם אחת הסבירות שאסבול מזה פעמים נוספות עולה? 3- אני עוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית בחדר הכושר. תוך כמה זמן אני אוכל לחזור לפעילות? והאם להזעה יש קשר לזה? 4- האם הופעת פרונקל מרמז על בעיות גופניות נוספות כמו זיהום בדם? תודה מראש!

שלום דן, 1. במקרים רבים מדובר בזיהום חיידקי המתפתח באופן מקומי (ובלי חדירה לדם) באזור של שורש של שערה, ואם במהלך הניתוח שביצעת הורחק השורש הזה אזי אין סיבה לצפות שהבעיה תחזור. 2. קצב ההחלמה מזיהום כזה הוא אינדיבידואלי ואין לי יכולת לצפות איך הוא יתנהל אצלך, אך סביר שזה יקרה בהדרגה במהלך הימים הקרובים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות