שחפת TB

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2008 | 12:56 | מאת: מיואשת

שלום.לפני 10 חודשים אושפזתי בשל קוצר נשימה,בצילום ריאות+CT התגלה נגע בריאה בפסגה השמאלית בגודל 1.5 ס"מ ובבדיקת מנטו תוצאה של 22 מ"מ.בתרבית מהברונכוסקופיה נמצאו חיידקי שחפת.התחלתי טיפול אנטי שחפתי מלא(4 אנטיביוטיקות) אך היו תופעות לוואי קשות(הקאות)ולכן עברתי לטיפול חלקי בריפאמפין+אתומבטול למשך 5 וחצי חודשים.בCT אחרון לא היה שינוי בגודל הנגע.יש לציין כי לא הייתי בסביבת הדבקה כמו כן לא היו בשום שלב תסמינים למחלה כמו חום שיעול או כיח.כעת חצי שנה אחר,הופסק הטיפול,נעשתה ברונכוסקופיה נוספת וכעת אני ממתינה לתוצאות התרבית(כמו כן נלקחה ביופסיה שנמצאה תקינה).אשמח אם תוכל להעלות אפשרויות מדוע הטיפול לא השפיע או מה עלי לעשות בנוסף.

שלום מיואשת, אני לא בטוח שהטיפול לא השפיע (CT חזה איננו הכלי האידיאלי כדי לתעד זאת, ואני מניח שקוצר הנשימה שממנו סבלת בתחיחלת המחלה כבר חלף), כך שאני ממליץ לך להמתין לתוצאת תרבית הליחה החוזרת לפני שאת "מתיאשת". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות