שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/03/2008 | 14:42 | מאת: הריונית

מקווה כי שלומך טוב. בעקבות הרפס שצמח לי בצד של הפה קיבלתי אנטיביוטיקה בשם 'צפוויט פורטה' רציתי לדעת האם בטוח לקחת אותה בזמן הריון והאם יש לה השפעה כלשהי על העובר? דבר שני, התנפחו לי בלוטות הלמפה שבאזור הגרון/צאוור אני יודעת שזה גם ביטוי למחלת הcmv. רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה חס וחלילה המחלה הארורה או שהגיוני שיתנפחו הבולוטות באזור בעקבות ההרפס? תודה מראש!

שלום הריונית, 1. התרופה 'צפוויט' נחשבת כבטוחה למדי בהריון. 2. הגדלת בלוטות לימפה אזוריות יכולה להיות ביטוי להרפס מקומי, כמו גם למחלות נוספות לרבות CMV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות