סטרפטוקוק A לא מטופל לילדה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2008 | 09:22 | מאת: לי

בתי בת 4, לפני כשמונה חודשים היתה חולה במחלת חום, עם קצת כאבי גרון ותחושה כללית לא טובה. לאחר 3 ימי חום יצאו כתמים אדומים רחבים על הפנים ואז החום התחיל לרדת לאט לאט והיא התחילה להרגיש יותר טוב. בכל זאת לקחתי אותה לרופא שחשד בסקרלטינה ולקח משטח גרון ובדיקת שתן. כשהתקשרתי לשאול לתוצאות הוא אמר שהכל תקין ואין צורך בטיפול ותוך יומיים מהבדיקה הילדה באמת הבריאה. לפני יומיים, בעקבות בדיקת דם שעשיתי לה, נכנסתי לאינטרנט ונתקלתי לפתע באותו משטח גרון ישן וגיליתי שכתוב בנמצא חיובי לסטרפ. A!! מאחר ואני מודעת לסיבוכים אפשריים התקשרתי מיד לרופא ששאל לגילה של הילדה,אמר שהוא לא זוכר במה מדובר ושבכל מקרה זה כבר לא רלוונטי. רופאה אחרת שהתייעצתי איתה דווקא כן נלחצה ושלחה לבדיקת שתן שבודקת תפקודי כליות. ספירת דם של הילדה מלפני ימים ספורים שנלקחה ללא כל קשר חזרה תקינה וגם לחץ דם שנמדד היה תקין. הילדה כיום מרגישה בסדר גמור ואין כל תופעות המעידות על בעיה. רציתי לדעת האם לדעתך יש מקום לבדיקות נוספות לילדה מעבר לבדיקת השתן. רציתי להוסיף שבגלל שהיא התעלפה בבדיקת הדם האחרונה שנעשתה לה אני לא ששה לרוץ איתה לבדיקות דם אבל אם צריך אז כמובן שנעשה. תודה רבה

שלום לי, אני מניח שהרופאה "השניה" חוששת מגלומרולונפריטיס שהוא סיבוך אפשרי (הגם שנדיר כיום) של זיהום סטרפטוקוקאלי, ולכן שלחה לילדה בדיקת שתן (כדי לחפש אם יש בה דם ו/או חלבון). אם הילדה מרגישה טוב אני לא רואה מקום לביצוע בדיקות נוספות בשלב זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות