חום חוזר לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/03/2008 | 19:00 | מאת: אורה

אני בת 60 קיבלתי 10 ימים אנטיביוטיקה מסוג זינט ורוקסו נגד דלקת ריאות. ביום השלישי לאחר נטילת האניטיביוטיקה ספירת דם הראתה לויקוציטים 13,500 אלף. לאחר עשרת הימים נראה היה כי הבראתי והחום כבר ירד בימים הראשונים. שלשום פתאום עלה לי החום שנית וספירת דם נוספת הראתה לויקוןציטים 19,900 אלף. האם זה מצביע על זיהום חמור? בדף התוצאותת נכתב כי הדם נלקח למשטח . מדוע עשו זאת על דעת עצמם ומהו בדיוק משטח זה? יש לציין שיום לפני ספירת הדם האחרונה של 19,900 קיבלתי גם שלשול מימי, שעבר תוך יום האם יתכן שעליית הלויקוציטים ארעה עקב השלשול ולא חזרתה של הדלקת ריאות? הרופא המליץ לקחת CIPROFLOAXIN האם נראה שזה מתאים יותר מהאנטיביוטיקות הקודמות? (תרבית כיח לא הראתה ממצאים פתוגניים)

שלום אורה, אני ממליץ לך לחזור לרופא שלך ולבקש מממנו לשלוח לך בדיקת צואה ל- CDT (שזהו רעלן המופרש ע"י חיידק בשם CLOSTRIDIUM DIFFICILE הגורם לשלשולים ולעליה במספר כדוריות הדם הלבנות- בעיקר אצל אנשים הלוקחים אנטיביוטיוקת שונות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות