אלפי תודות על התגובה המהירה ושאלה נוספת....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/07/2007 | 23:16 | מאת: אורית

היכן אוכל למצוא מידע נרחב יותר אודות התסמונת (רצוי בעברית) ? האם אכן השם המדויק של התסמונת הוא תסמונת ג'וב ? על פי הבנתי הרי שייצור יתר של אימונוגלובולינים מסוג IgE אופייני לכל אלרגיה (האם אני טועה?) ובאם זה אכן כך, מה מייחד את התסמונת הנ"ל? מדוע הטיפול הסמפטומטי שבו טופלתי התמקד במתן אנטיביוטיקה ופתיחות כירוגיות, באם מדובר בתסמונת שהיא על רקע אלרגי? האם בבדיקות דם ניתן לאשש הנחה על הימצאות תסמונת זו? האם על פי ידיעתך יש טיפול אקוטי יותר מטיפול סימפטומטי? סליחה על מבול השאלות... ומקווה למענה (אין לך מושג כמה כבר סייעת לי) תודתי מראש, אורית.

שלום אורית, 1. התסמונת נקראת JOB שהוא שמו האנגלי של איוב (זה מהתנ"ך). 2. אינני מכיר מקורות מידע בעברית על תסמונת זאת. 3. לא מדובר בייצור תגובתי של IgE (כמו באלרגיה), אלא בייצור עודף של נוגדנים אלו ללא סיבה ברורה. 4. האבחנה מבוססת בד"כ על שילוב של ממצאים קליניים (כגון מורסות חוזרות) עם רמות גובוהת של IgE. 5. אני חושש שאינני מכיר טיפול שהוא יעודי למחלה עצמה, אבל אולי כדאי לך לנסות לקבל מידע נוסף על כך מרופא/ה אימונולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות