ספסיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/11/2006 | 20:20 | מאת: רונה

בשתי תרביות ראשונות נתגלה החיידק סטפ. קואגולאז שלילי אך מאחר והחולה מקבל אנטיביוטיקה מסוג VANCO ו-TAZO בשאר התרביות הגיעה תוצאה שלילית. ובכ"ז ישנם סימנים לקריסת מערכ' כללית והתדרדרות במצב. מה נותנים במקרה כזה כאשר לא מצליחים לזהות מיהו הגורם? נ.ב. תרבית אחת מהכיח מהטובוס נתנה תשובה PSEUDO.

שלום רונה, במקרה של אלח-דם עם קריסת מערכות, ללא זיהוי וודאי של החיידק שגרם לכך, נותנים אנטיביוטיקה רחבת טווח (כמו השילוב שהזכרת, כדוגמא), וטיפול תומך (נוזלים, וזופרסורים להעלאת לחץ הדם, סטרואידים במקרים מסוימים, ותרופות נוספות בהתאם לצורך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות