מחלת השחפת ופרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/10/2006 | 14:30 | מאת: אתי

ד"ר הלפרין שלום אני אמא להילה בת השנה ושלושה חודשים המקבלת כרגע (מזה חודש) 4 סוגי תרופות לטיפול בשחפת איזוניאזיד, ריפמפין, אתמבוטול ופיראדינאמיד. אני נותנת לה במקביל אבקת ABC אדיספולוס (פרוביוטיקה). בעקבות פגיעתם של התרופות בכבד של הילה הופסק הטיפול עד להחלמתו של הכבד.. ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם להפסיק גם את הפרוביוטיקה (אחרי החגים נמשיך בטיפול בע"ה)?? 2. האם זה מזיק שנתתי לה את הפרוביוטיקה גם כשלא היתה תחת טיפול? 3. האם לאחר הפגיעה של התרופות בכבד ישנו לה את התרופות או יורידו מינון? אודה לך על תשובתך יום טוב אתי

שלום אתי, 1. השימוש בפרוביוטיקה (ABC) איננו נכלל ב"פרוטוקול" הטיפולי בשחפת כך שאת ההחלטה האם להמשיך תרופה זאת, להפסיק אותה ו/או לחדש אותה צריך לקבל אותו גורם שהמליץ על השימוש בה מלכתחילה. 2. סביר שבעקבות הפגיעה (הזמנית) בתפקודי הכבד, ואולי גם לאחר קבלת תוצאות הרגישות של חיידקי השחפת של בתך, ישונה הפרוטוקול האנטי-שחפתי שאותו היא מקבלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות