הדבקה מחיסון + מרפא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/10/2005 | 11:53 | מאת: כימרה

שלום ד"ר לפני חצי שנה עשיתי חיסון נגד צהבת A ו B, (לא השלמתי את החיסון עדיין, חסרה זריקה נוספת לכל סוג), טיילתי חצי שנה בדרום אמריקה ונבדקתי לאחר שחזרתי- ALT(GPT) 83.00 U/L AST(GOT) 43.00 U/L שאלותי הן- 1-האם ניתן להידבק בצהבת A / B מהחיסון עצמו? 2- האם ידועה סכנת הידבקות לצהבת מסוגים אחרים במדינות אקוודור פרו בוליביה ארגנטינה או ברזיל? 3- האם ניתן להחלים במקרה של צהבת A או B לחלוטין??? 4-מה יכולות לומר התוצאות שהתקבלו? שנה טובה וגמר חתימה טובה ש.

שלום כימרה, 1. לא. 2. צהבת / חריגה בערכי אנזימי הכבד יכולה לנבוע מסיבות רבות שרק חלקן זיהומיות. סיבות זיהומיות השונות מהפטיטיס A או B, כגון הפטיטיס C, קיימות גם בדרום אמריקה. 3. כן (רוב האנשים מחלימים). 4. אני ממליץ לך להפנות שאלה זאת לרופא/ה פנימאי/ת, גאסטרואנטרולוג/ית או מומחה/ית למחלות כבד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות