GBS / GCS

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2005 | 00:16 | מאת: Maya

בהמשך לשאלתי הקודמת (תודה על התשובה..) האם יש לבדוק נוכחות הGBS \ GCS בכל אישה בהריון ואם כן באיזה חלק של ההריון ואם לא- באיזה נשים יש הוראה לבדוק ומה הוא הטיפול. שוב ,אני מדברת על ההריון בלבד. תודה

שלום MAYA, בארה"ב מקובל לבדוק כל אשה הרה לנוכחות GBS בסביבות השבוע ה- 35 להריונה. בארץ ההנחיה האחרונה של משרד הבריאות לא ממליצה לעשות זאת, אלא ממליצה לבצע את הבדיקה רק אצל נשים שילדו בעבר ילוד שנדבק בחיידק זה, שיש להן צירים או התכווצויות מוקדמות, שהיה להן זיהום בדרכי השתן שנגרם מחיידק זה במהלך הריונן, שיש להן ירידת מים ממושכת, או שהן סובלות מחום במהלך הלידה. GCS איננו חיידק שממנו חוששים בצורה מיוחדת במהלך הריון או הלידה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות