חוסר חיסוני Iga וקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/12/2020 | 11:26 | מאת: אמא

שלום, לבת שלי יש חוסר חיסוני בigA ( גילינו במקרה ) תמיד היו לה דלקות אזניים, נזלת, שיעול פה ושם אבל לא משהו חריג.... האם בגלל החוסר החיסוני הזה היא פגיעה יותר למחלת הקורונה? והסיכוי שלה נמוך משאר האנשים?

שלום אמא, אני מכיר לפחות מחקר אחד שטוען כי חסר ב- IgA הוא גורם סיכון למחלת COVID-19 קשה יותר. הרבה בריאות אפי

13/12/2020 | 17:12 | מאת: עמי

לא ברור לי למה יותר קשה? הרי הנוגדנים שנוצרים הם IgG ולגבי נוגדניA הם בדכ בהפרשות נכון? אז אולי פחות מונעים את הכניסה, ולכן הנגיף חודר יותק בקלות אבל למה המחלה קשה יותר?

13/12/2020 | 17:50 | מאת: אמא

תודה ):

13/12/2020 | 17:51 | מאת: אמא

כי כמה שיותר נכנסים זה יותר גרוע, הגיוני למדיי.... הרי כמה שפחות נכנסים ככה הגוף צריך להתגבר על פחות

13/12/2020 | 18:21 | מאת: CORONA NEWS

https://stm.sciencemag.org/content/early/2020/12/04/scitranslmed.abd2223 https://diapharma.com/iga-covid-19/

13/12/2020 | 19:22 | מאת: אמא (שממש מודאגת)

אז מה בעצם זה אומר? אני מבינה שיש להם תפקיד מאד חשוב, אבל עד כמה היא בסיכון- עד עכשיו לא היו לה דלקות ריאה, אבל היו לה הרבה דלקות אזניים אבל לא קשות, ווראליות כאלה, ללא אנטיביוטיקה- שעברו לבד. מה אני צריכה לעשות? זה ממש סיכון סיכון ? עד כמה?

שלום אמא, היא בסיכון מסוים. הפתרון: הקפדה על ההנחיות של הריחוק החברתי, עטיית מסכת פה-אף ושמירה על כללי ההגיינה. כמו כן מומלץ המשך מעקב של רופא/ה אימונולוג/ית ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות