נגיף הקורונב בחלל רכב פרטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2020 | 00:09 | מאת: אלירן

שלום ד"ר כמה זמן לדעתך יכול נגיף הקורונה לשרוד בחלל של רכב פרטי באופן שיצדיק עטיית מסיכה בזמן נהיגה יחידנית? המחשבה היא שאם הנגיף שורד בחלל המכונית אז מיזוג האוויר יפיץ אותו היישר אל הנהג אם הנהג לא עוטה מסכה. מה הסיכוי שישרוד ברכב במשך 18 שעות? תודה

שלום אלירן, לפי המידע שיש בידנו יכול נגיף ה'קורונה' לשרוד בחלל של מקום סגור במשך מספר דקות/שעות. הרבה בריאות אפי

22/11/2020 | 08:59 | מאת: אלירן

תודה ומה לגבי האפשרות השניה, שאם הנגיף נמצא על משטח או חפץ ברכב הפעלת המזגן תגרום לשאיבתו והפצתו מחדש אל תוך דרכי הנשימה של נהג שישב ברכב ללא מסכה על פניו?

שלום אלירן, אני לא מכיר מחקר שבדק את התרחיש הזה. הרבה בריאות אפי

22/11/2020 | 12:05 | מאת: אלירן

ומהי דעתך? האם עדיף לשבת ברכב עם מסכה?

שלום אלירן, 1. ברכב ציבורי- כן. 2. ברכב פרטי (אם אתה לבד או רק עם מישהו שגר אתך)- לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות