לקיחת טיפול לקנדידה בלשון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/10/2020 | 23:33 | מאת: עדי

שלום ד"ר, יש לי פטריה בלשון בעקבות משאפי אסתמה ופרדניזון.רציתי בקשה לברר: האם זה לא בעייתי להשתמש בדקטרין ג'ל כשיש דיכוי אדנרלי? עקב 2 קורסי פרדניזון שהיו 40 מ"ג לשבועיים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג בהפרש של חצי שנה, לאחר הקורס האחרון שבועיים אחרי הקורטיזול עם משפאים היה 260(נרומה מ 120) ולאחר חודשיים באיסוף שתן יצא מתחת לסף גילוי. רופא המשפחה אמר שזה אפסי ויש סיכוי אדרנלי ונחכה עוד חודש לראות האם המצב משתפר. הבנתי שעליי להמנע מטיפולים עם סטרס על הגוף כמו שיננית ועוד... האם כך גם עם דקטרין? והאם לפי דעתך זה מסוכן שאני כרגע ככה ובלי טיפול ומחכה חודש? יש לי עייפות בגלל אנמיה אז קשה לדעת האם התסמינים הם בגלל האדרנל שלא מתפקד. לחץ הדם תקין. האם ניתן באמת לצאת מהמצב הזה או שלרוב זה הולך למחלת אדיסון? תודה מראש

שלום עדי, 1. כשיש פטריה בלשון (לאנשים עם או בלי דיכוי אדרנלי) מומלץ להשתמש בתכשיר אנטי-פטרייתי שאיננו מכיל סטרואידים. 2. את שאר שאלותייך בנושא האדרנל והשימוש בסטרואידים אני ממליץ לך להפנות לפורום של רופא/ה אנדוקרינולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות