בדיקות סרולוגיות לאחר החלמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/10/2020 | 09:19 | מאת: אדל

שלום, בעלי והילדה (בת 5 וחצי) היו נשאים, ללא סימפטומים לפני 4 חודשים. אני מתלבטת האם לבצע להם בדיקות סרולוגיות. מה המשמעות למעשה? במידה ואין נוגדנים הם יכולים לחלות שוב כמו כל אחד אחר? במידה ויש נוגדנים הם בסיכוי נמוך לחלות? אשמח לקצת סדר בעניין. תודה רבה ויום טוב.

26/10/2020 | 11:33 | מאת: יעל

היי, אני אשמח לדעת איפה עושים בדיקות של נוגדנים?כי הרופאים לא מאשרים... מה גם שהבדיקה הנוכחית שקיימת לא הכי מהימנה כך הבנתי. ולפי מיטב הבנתי לא משתמשים.. גם אנחנו רצינו לעשות. בעצם זה טוב לכלום כי אולי חלינו ולא ידענו? מעבר לכך, יש את עניין הזכרון החיסוני חלק טוענים שאין נוגדנים או שיש והם נעלמים לאחר זמן מה.. מציעה לך לשמור ולהישמר. ראשית כשאין נוגדנים בהחלט ניתן לחלות שוב. כשיש נוגדנים: אז אם את חולה בוריצה אחרת של וירוס את יכולה לחלות.כמובן שתמיד טוב שיש נוגדנים כי אז יתכן והמחלה יותר קלה. בכל מקרה הוירוס הזה הוא כמו שפעת אם יהיה חיסון בעתיד, נצטרך חיסונים כל הזמן זה לא חד פעמי. לצערי רב הניסתר על הגלוי עם הוירוס הזה.. לרפואה אין תשובות חד משמעיות כי צריך מחקר.

26/10/2020 | 11:36 | מאת: יעל

הנה כתבה בנושא: https://www.ynet.co.il/health/article/rkiyHLSvv?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic

שלום אדל, אם לבעלך ולילדה יש בדמם כמות משמעותית של נוגדנים נגד ה'קורונה', סביר שהם לא יחלו שוב נגיף זה בקרוב. הרבה בריאות אפי

27/10/2020 | 10:28 | מאת: סהר

למשל באיכילוב: בדיקות סרולוגיה (נוגדנים) הבדיקות מתבצעות בימים א'-ה' בשעות 09:00-12:00 (לא יתקיימו בדיקות לאחר שעה 12:00) אין צורך בהפניה או תיאום תור מראש עלות בדיקה סרולוגית - 225 ₪ (מעודכן ל-7/10 - המחיר מתעדכן עפ תעריף משרד הבריאות) תשובות תוך 3 ימי עסקים. - שימו לב: תשובות סרולוגיה ללא ערכים. שימו לב - יש להצטייד בת.ז (תעודה מזהה אחרת) קטין חייב להגיע מלווה בהורה https://www.tasmc.org.il/Executive-Health-Program/Pages/corona-test.aspx

תודה על המידע

מנהל פורום מחלות זיהומיות