שחפת שלא נראית בצילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2020 | 14:34 | מאת: עמית

אפשרי ששחפת בשלביה הדי מוקדמים לא תראה בצילום חזה? אני מתמודד כבר עם חודשיים של חום תת פיברלי, בחודש האחרון נוספו שיעולים עם ליחה כהה, ירידה במשקל, חוסר תאבון וכאבים בחזה. צילום חזה יצא תקין לגמרי. אני בן 20 ולא מעשן, בצבא אני עובד עם אוכלוסייה זרה ששמה אותי בסיכון לחלות בשחפת (ואם אחלה לא אהיה הראשון מהיחידה שחלה כך שיש סיכוי).

שלום עמית, יתכן שבצילום חזה יהיה קשה להבחין בסימני שחפת, ובמקרה כזה CT או MRI עשויים לעזור (ובאותה הזדמנות כדאי לעשות גם תבחין עור לשחפת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות