מה התחזית שלך לשלושת החודשים הבאים בישראל?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2020 | 00:08 | מאת: אורי

לגבי תחלואה בקורונה, תחלואה בשפעת, חיסון לקורונה, מצב מערכת הבריאות.

שלום אורי, 1. התחלואה ב'קורונה'- תימשך. 2. התחלואה בשפעת- תתחיל. 3. חיסון ל'קורונה'- קרוב לוודאי יאושר לשימוש בארה"ב/אירופה אבל עדיין לא יגיע לישראל. 4. מערכת הבריאות בארץ- תמשיך לעבוד. הרבה בריאות אפי

21/10/2020 | 18:04 | מאת: ארז

1. האם יש עדויות לכך שהנגיף עובר מוטציה שנהפכת לקטלנית יותר על סמך ריבוי מקרי ההדבקה והתמותה באירופה? 3. מתי יגיע החיסון לישראל? תודה

שלום ארז, 1. נראה שהנגיף עבר מוטציה כלשהי שאולי הפכה אותו ליותר מדבק, אך לא בהכרח יותר קטלני. 2. להערכתי, ראשוני החיסונים ל'קורונה' יגיעו ארצה במחצית הראשונה של שנת 2021. הרבה בריאות אפי

21/10/2020 | 19:05 | מאת: ארז

והאם החיסון יעבוד גם על המוטציה החדשה? איך אתה מסביר את העלייה הדרסטית בשיעור המתים בארץ בגל השני לעומת הגל הראשון ?

שלום ארז, 1. כיוון שאף חיסון לא אושר עדיין לשימוש (בארה"ב/אירופה), אין לי מושג איך הוא/הם יעבוד/יעבדו. 2. יותר חולים = יותר חולים קשה = יותר מתים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות