בדיקה סרולוגית לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2020 | 15:32 | מאת: גדי

האם תשובה חיובית בבדיקה הסרולוגית היא הוכחה שאותו אדם אכן נדבק לפני כמה שבועות/חודשים בנגיף הקורונה החדש? האם הבדיקה הנהוגה היום מבחינה בין נוגדנים שנוצרו כנגד הקורונה החדש לבין נוגדנים שנוצרו לאחר הידבקות בנגיפי קורונה אחרים, לדוגמה אלו שגורמים להצטננות?

שלום גדי, בדיקה סרולוגית חיובית לנגיף ה'קורונה' החדש מעידה על כך שסביר כי הנבדק/ת נדבק/ה לאחרונה בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

30/09/2020 | 19:46 | מאת: גדי

יש דיווחים מכמה ארצות על אחוז גבוה של נבדקים עם בדיקה סרולוגית חיובית גם במקומות עם שיעור תחלואה נמוך בקורונה החדש. האם לא יתכן שזה נובע מדמיון אנטיגני בין נגיף הקורונה החדש ונגיפי קורונה אחרים? כמה ציטוטים מאתרים מדעיים. A positive test result shows you may have antibodies from an infection with the virus that causes COVID-19. However, there is a chance that a positive result means you have antibodies from an infection with a different virus from the same family of viruses (called coronaviruses). (CDC) False-positive may occur from cross-reaction due to prior infection with other human coronaviruses, including SARS-CoV-1 and certain seasonal coronaviruses (e.g. human coronavirus OC43). Some antibody tests may cross-react with other coronaviruses that are not SARS-CoV2, the virus that causes COVID-19, leading to false test results.

הכל אפשרי

מנהל פורום מחלות זיהומיות