הדבקה דרך האוויר בנגיף הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2020 | 12:46 | מאת: ישי

שלום דוקטור לפני החג התראיינו ממשרד הבריאות בטלוויזיה והכריזו שבניגוד למה שחשבו בהתחלה יש הדבקה גם דרך האוויר. האם המשמעות היא ששהייה באותו חדר עם נשא קורונה משמעה הדבקה בטוחה ללא קשר למרחק של הנשא מהאדם השני? האם קיומו של מזגן באותו חדר הוא הגורם להדבקה בטוחה? האם הדבקה מסוג זה נחשבת להדבקה במנת הדבקה גדולה? האם חלון פתוח בחדר מונע את הבעיה? הסיטואציה : מטפל נמצא באותו בית עם מטופל סיעודי. כאשר המטפל בפועל מתקרב לחולה הוא תמיד עם מסכה, אבל כאשר הוא יושב רחוק ממנו מאחוריו ומשגיח עליו בסלון לאורך שעות היום הוא מן הסתם בלי (לא ניתן לדרוש ממנו לעטות מסכה 14 שעות ביום). המרחק גדול בין מקום הישיבה של המטפל למטופל אך הפרסום החדש גרם לי לחשש.

שלום ישי, 1. באף אחת מבין הסיטואציות שתיארת בשאלתך אין "הדבקה בטוחה" ב'קורונה'. 2. פתיחת חלון, במהלך שהות של חולה/נשא בחדר, לא בהכרח מונעת הדבקה. הרבה בריאות אפי

29/09/2020 | 16:11 | מאת: ישי

שאני אבין אתה טוען שהסיכוי להדבקה במהלך שהות של שני אנשים במרחק רב בחלל סגור דרך האוויר זהה לסיכוי להדבקה כאשר הם קרובים ומרססים טיפתית זה את זה? אם לא, אז כיצד נחשב סיכוי להדבקה בחלל גדול ביתי כאשר שני אנשים נמצאים במרחק זה מזה ?

שלום ישי, אינני טוען ש"הסיכוי להדבקה במהלך שהות של שני אנשים במרחק רב בחלל סגור דרך האוויר זהה לסיכוי להדבקה כאשר הם קרובים ומרססים טיפתית זה את זה". אני טוען שאנשים שנמצאים באותו חדר יכולים להדביק אחד את השני. יחד עם זאת, אין ביכולתי לחשב את הסיכוי לכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות